Jump to content
Sign in to follow this  
Vall3ntin

Filmări în plină desfășurare pentru Serialul Wheel of Time, replică la popularul Game of Thrones

Recommended Posts

861939l-640x400-b-fc3c7d97.gif

„Cea mai ambițioasă saga fantastică americană”, conform The New York Times, devine serial

Filmările la serialul Wheel of Time, replica celor de la Amazon Prime la popularul Game of Thrones, se află în plină desfășurare în Praga, cu actorii din rolurile principale publicând o poză de grup în weekend. Ei îi vor juca, în ecranizarea ce se inspiră din universul fantastic construit de scriitorul Robert Jordan în cele 14 volume, pe Moiraine (Rosamund Pike), Rand Al'Thor (Josha Stradowski), Perrin Aybara (Marcus Rutherford), Mat Cauthon (Barney Harris), Egwene Al'Vere (Madeleine Madden), Nynaeve (Zoe Robins) și al'Lan Mandragoran (Daniel Henney). Uta Briesewitz (Westworld) se ocupă de regia primelor două episoade.

Conform sinopsisului oficial al postului, „The Wheel of Time este plasat într-o univers extins, unde magia există, dar numai femeile o pot folosi”. Așadar, femeile dețin cheia puterii în această nouă serie fantasy.

Povestea o urmărește pe Moiraine (Rosamund Pike), membră a unei organizații secrete alcătuite integral din femei, numite ‘Aes Sedai’, care pornește într-o călătorie periculoasă, traversând ținuturile la care pericolele pândesc la tot pasul, alături de cinci femei și bărbați. Moiraine este interesată de cei cinci pentru că ea crede că unul dintre ei este reîncarnarea unei ființe străvechi, incredibil de puternice, despre care profețiile spun că - fie va salva lumea, fie o va distruge.

Amazon Prime dispune de un material impresionant pentru serial, cu 14 volume a câte aproximativ 800 de pagini, fiind numită de către publicația The New York Times „cea mai ambițioasă saga fantastică americană”. Seria „Roata timpului” a fost tradusă și în limba română până la volumul 8 inclusiv.

Wheel of Time construiește o lume pe care un demon străvechi vrea să o cucerească, în care nişte magii se opun, diverse naţiuni şi ordine secrete încearcă să mențină echilibrul dintre Bine și Rău, toţi căutând un tânăr care poate fi reîncarnarea Dragonului, campionul Binelui în lupta ce va veni. Este oare el Rand Al'Thor (Josha Stradowski)? Cert este că Dragonul Renăscut va încearca din toate puterile să unească toate semințiile lumii ca să se poată împotrivi Umbrei și să pregătească armatele Luminii pentru Ultima Bătălie.

Comparativ cu Urzeala tronurilor, în serialul Roata timpului vom avea parte de oameni înzestrați cu puteri paranormale, de Creaturile Umbrei (oameni sau animale schimbate de catre influența lui Shai'tan), animale fantastice, și rasa Ogier, niște uriași care se interesează mai mult de natură și cunoaștere decât de lumea oamenilor. Serialul va cuprinde elemente de mitologie europeană și asiatică, despre natura ciclică a timpului găsită în Budism și Hinduism, despre concepte metafizice legate de echilibru și dualitate, despre respectul naturii în Taoism.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...